حمیدرضا خانپور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: توسعه صنعتی مبتنی بر خوشهها، حدود سه دهه است که، به عنوان یک استراتژی نوین مورد توجه برنامهریزان و سیاستگذاران در کشورهای صنعتی و در حال توسعه قرارگرفته و پروژههای توسعه خوشهای یکی از برنامههای سازمان یافته و اجراشده توسط سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران میباشد و در استان قزوین نیز مطالعاتی توسط معاونت صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی استان، و همکاری نهادهای مرتبط به منظور تعیین اولویتهای اجرای توسعه خوشهای، صورت گرفته و خوشههای با قابلیت ارتقا، فرهنگ سازی و توسعه انتخاب و برای توسعه کمی و کیفی و نظامند شدن آنها برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به همین برنامه ریزی و سیاستگذاری در خصوص راه اندازی خوشه شیرینی سنتی قزوین گفت: خوشه شیرینی و باقلوای سنتی پس از تأیید مسئولین استانی، طرح مباحثکارشناسی و مطالعات امکانسنجی و مصوبه هیئت مدیره صورت گرفته از بهمن ماه سال ۹۷ شروع به فعالیت کرده که با برنامه ریزی سه ساله، برنامههای حمایتی جهت توسعه آن عملیاتی و اجرایی خواهد شد.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تصریح کرد: خوشه شیرینی سنتی و باقلوای قزوین با اتکا به مهارت، کاربلدی و هنرمندی کارآفرینان و پتانسیل و قابلیتهای شیرینی قزوین برای برندسازی و توسعه این محصول تلاش کرده و ذینفعان را جهت دستیابی به جایگاه مناسب این محصول همراهی خواهد کرد.
خانپور خاطر نشان کرد: در راستای دستیابی به توسعه این کسب و کار، جشنواره شیرینی سنتی و باقلوای قزوین با همکاری دستگاههای ذیربط و با هدف فرهنگ سازی و معرفی توانمندی استان و شیرینی سنتی و باقلوای قزوین برنامه ریزی شده و با توجه به اینکه برگزاری این رویداد فرهنگی ملی به منظور معرفی شیرینی قزوین برای اولین بار اجرا خواهد شد، اعلام داشت برگزاری این جشنواره گامی اثربخش در دست یابی به توسعه این کسب و کار و معرفی استان خواهد بود. و آوازه شیرینی سنتی و باقلوای قزوین ملی و جهانی خواهد شد.
وی در پایان از زحمات و تلاشهای جمالی پور استاندار، قبادی معاونت هماهنگی امور اقتصادی و علیخانی مدیرکل دفتر جذب سرمایه گذاری استانداری، شهریار کشاورز " معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی استان، زهرا چگینی عامل توسعه خوشه شیرینی سنتی قزوین، اتحادیه قنادان و دستگاههای ذیربط که در هر چه باشکوهتر برگزاری این جشنواره گامهای اساسی برداشتند تقدیر و تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد که این جشنواره ملی گامی در جهت شناسایی پتانسیلها و ظرفیتهای استان در زمینه تولید شیرینی و صادرات آن باشد.
این جشنواره در ۴ روز از تاریخ ۱۵ تا ۱۸ بهمن ماه و مقارن با ایام الله مبارک دهه فجر، در محل نمایشگاههای بین المللی قزوین برگزار خواهد شد، برگزاری ۳ کارگاه آموزشی، مسابقه عکس شیرینی سنتی و باقلوای قزوین، رونمایی از آثار ثبت شده شیرینی سنتی قزوین، رونمایی از سایت خوشههای کسب و کار، رونمایی از تمبر یادبود پستی شیرینی و باقلوای قزوین و پخت بزرگترین باقلوا از مهمترین برنامههای این رویداد خواهد بود.
شیرینیهای سنتی قزوین با قدمتی چند صد ساله بخش پررنگ و دلنشینی از فرهنگ خطه قزوین و مردمان عزیز را ساخته، و یادآور بهار طبیعت و عید باستانی است، شیرینیهایی با تنوع و ماندگاری بالا، که حضورشان پیامد وفور مواد اولیه ی با کیفیت و بومی قزوین است و شیوههای تولیدشان متناسب با اقتضای زمانی، نگهداری طولانی مدت آنها را ممکن میساخته است. بی شک، کیفیت و تنوع این محصول، امکان تبدیل آنرا به جاذبهای جهت جذب توریست و ایجاد گردش مالی بیشتر برای استان، میسر میکند و استان قزوین به مقصد گردشگری تبدیل خواهد شد.