کاوه زرگران در گفتوگو با همشهری، ضمن تکذیب این خبر گفت: این قبیل اخبار هیچ منبع علمی موثقی ندارند و تنها به تشویش اذهان عمومی دامن میزنند. وی افزود: در خبری که برگرفته از مصاحبه با یکی از شخصیتهای آکادمیک بود، اینگونه بیان شده بود که «برخی سودجویان برای شفافیت روغنهای سرخ کردنی به آن شربت معده اضافه میکنند که سلامت مردم را به خطر میاندازد»، نشر این خبر سبب شد بسیاری از خوانندگان آن به غلط اینطور برداشت کنند که در فرآوری محصولات کارخانجات از چنین مادهای استفاده میشود.
وی در ادامه توضیح داد: روغنهای سرخ کردنی شفاف که چربی اشباع پایین و اولئیک بالایی دارند در راستای سیاستهای سلامت محور وزارت بهداشت به بازار ارائه شدهاند که در فرآوری آن از عملیات وینترایز استفاده شده که بستهبندی در ظروف شفاف را ممکن ساخته است.
زرگران افزود: حتی اگر فرضیه استفاده از شربت معده هنگام سرخکردن زولبیا و بامیه صحت داشته باشد، باید اینگونه در خبر عنوان میشد که برای شفافیت روغنهای سوخته که به دفعات زولبیا و بامیه در آن سرخ شده، از شربت معده استفاده میشود.
وی همچنین افزود: نکته مهم این است که علاوه بر رنگ و ظاهر روغن سرخکردنی شاخصهای مهم دیگری از قبیل دمای روغن، بو، نقطه دود، اسیدهای چرب آزاد، اسیدهای چرب اکسید شده و میزان ترکیبات قطبی وجود دارد که برای تعیین عمر روغن سرخ کردنی و نقطه دور ریز آن کاربرد دارد؛
شربت آلومینیوم ام جی اس تنها میتواند باعث تهنشین شدن ذرات غوطهور در روغن شود؛ اگر به فرض متخلفی با ریختن شربت معده به روغنهای زولبیا و بامیه، که به دفعات مورد استفاده قرار گرفته است، مشکل رنگ را حل کند، نمیتواند از طریق این ماده سایر شاخصهای کنترلی دور ریز از قبیل ترکیبات قطبی، نقطه دود، اسید چرب اکسید شده و... که توسط بازرسان و ناظران وزارت بهداشت کنترل میشود را رفع کند.
دبیر کل کانون انجمنهای صنایع غذایی در پایان عنوان کرد: مطابق قانون اظهارنظر و هشدار در مورد سلامت و کیفیت محصولات غذایی تنها در صلاحیت وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد است و از رسانهها خواست از انتشار اخبار غیرمعتبر و غیرمستند که زاییده تصورات شخصی است و صرفاً باعث تشویش اذهان میشود، خودداری کنند.
9206645